Hitta spel på internet

Att spela spel genom internet är ett mycket populärt sätt att få underhållning. År 2018 gjordes en undersökning där det visade sig att omkring 60 % av Sveriges alla internetanvändare spelar något spel på sin smartphone, surfplatta eller på datorn via sin webbläsare.

Idag är utbudet av spel väldigt stort. Eftersom utbudet är så pass stort som det är kan det vara svårt att veta hur du hittar ett spel som passar dig om du är peppad på Spelsajteratt spela via internet. Därför kan du i följande text få mer information om hur du gör för att hitta ett roligt spel på bettingsidor utan svensk licens.

Enhet
Till att börja med kan det vara bra om du utgår från vilken enhet du vill spela på. Är du på jakt efter ett spel för din smartphone eller din surfplatta kan du hitta spel du kan ladda ner till enheten genom att gå in på App Store om du har en enhet från Apple eller Google Play om du har en Android. Det finns både spel som är gratis och de som kostar något att ladda ner, vilket kan vara bra att ha i åtanke. Det är olika hur mycket det kostar men du behöver sällan betala mer än 150 kr för att ladda ner ett spel till din enhet. Två av de mest populära mobilspelen är Candy Crush och Pokémon Go.

Vill du spela spel på din dator behöver du nödvändigtvis inte ladda ner något spel om du vill spela gratis. Men det finns även spel du kan köpa. World of Warcraft och Call of Duty är två exempel på spel du behöver betala för att spela på din dator. Om du istället vill spela gratis på internet behöver du bara öppna din webbläsare och googla efter spel online eller den typ av spel du vill spela. Därefter får du upp många olika hemsidor där du kan spela.

Olika kategorier
Spel delas in i flera kategorier. För att du ska hitta ett spel som du gillar så kan du utgå från den sortens spel som du föredrar. De delas in i många olika kategorier. De vanligaste är äventyr, plattform, strategi, pussel och multiplayer. Den sista kategorin är kanske mest aktuell för dig som vill hitta ett spel som du kan spela med andra. Till exempel om du ska spela tillsammans med en kompis eller en familjemedlem.

Sedan finns det även ett brett utbud av spel som är baserade på kunskap. Du hittar till exempel många olika frågesportsspel både på internet och som appar. Gillar du ordspel är Wordfeud en app som är baserad på sällskapsspelet Alfapet.

Ålder
Eftersom att de flesta barn använder sig av en surfplatta eller en smartphone för att få underhållning är det inte så konstigt att det finns många spel som är tillverkade för barn. De finns både som app till surfplatta och smartphone. Men även på spelsidor hittar du många passande spel för barn.

De spel som är tillverkade för barn finns i två olika kategorier. Du kan till exempel välja spel för barn som endast fyller ett underhållningssyfte. Men det finns även spel som är framtagna för att främja barnets lärande. Det finns till exempel spel för barn som håller på att lära sig stava, alfabetet eller att räkna.

Spel är indelade i olika ålderskategorier och de kan vara olika avancerade. Därför finns det spel som är lämpliga för små barn såväl som spel för äldre barn.

Läs omdömen
Ett annat bra sätt att hitta ett eller flera spel är att läsa omdömen från användare. Vill du spela via din mobil kan du via App Store eller Google Play klicka dig in på olika spel innan du laddar ner dem. Längre ner kan du se vilket betyg spelet har och vad spelets användare har tyckt om spelet. Därmed får du en bra inblick i hur underhållande spelet är och om det fungerar bra.